Υλικά
10 μέτρια κρεμμύδια, γλυκά και κόκκινα, καθαρισμένα
400 γρ. μανιτάρια άσπρα
1 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα κρεμμύδια κάθετα μέχρι τη μέση, τα ανοίγουμε προσεκτικά και κρατάμε τα 4 μεγάλα φύλλα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε με το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με το μίγμα και τα βάζουμε στο ταψί σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Τα περιχύνουμε με το κρασί, ελαιόλαδο και επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να πάρουν χρώμα.