Υλικά
20 μέτριες ντομάτες
2 κουταλάκια ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι φρέσκο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Kόβουμε στη μέση τις ντομάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο τη σχάρα του φούρνου, αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια του αλουμινόχαρτου, τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση, τοποθετούμε ένα ταψί στο δάπεδο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 100 βαθμούς.
Τοποθετούμε τις μισές ντομάτες επάνω στο αλουμινόχαρτο, παραχώνουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι, περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε 35 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τις τομάτες προσεκτικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε επί 25-30 λεπτά ή ώσπου να χάσουν το αρχικό τους σχήμα και να πιάσουν επάνω κρούστα.