Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
Για τη γέμιση
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. αλάτι ημίχονδρο
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
Για το ψωμί
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ημίχονδρο αλάτι
ψιλό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Στοιχίζουμε τις κομμένες ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω (έχουμε αφαιρέσει προηγουμένως τα σπόρια τους, ζουλώντας τις όσο πρέπει).
Σε ένα μπολάκι, αναμιγνύουμε την πάπρικα, το πιπέρι και ¼ κ.γ. ψιλό αλάτι.
Περνάμε τις ντομάτες με μερικά "φιλέτα" ελαιόλαδο (μισοσκεπάζουμε με το δάχτυλο το άνοιγμα του μπουκαλιού)και τις αρταίνουμε με το μίγμα της πάπρικας.
Τις ψήνουμε μέχρι οι χυμοί τους να αναβράζουν: 50 λεπτά με 1 ώρα.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το εναπομείναν αλάτι.
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού: στο γκριλ του φούρνου, σε τοστιέρα, στο bbq, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
Συναρμολογούμε το σάντουιτς: τοποθετούμε στο πιάτο μια φέτα ψημένο ψωμί, απλώνουμε πάνω του μια γενναία κουταλιά από την κρέμα της φέτα, τοποθετούμε συμμετρικά μια ντομάτα (δυο μισά), περνάμε 1-2 φιλέτο ελαιόλαδο και αλατίζουμε με το ημίχονδρο αλάτι.
Ολοκληρώνουμε αρταίνοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.