Υλικά
400 γρ. ντομάτες (200 γρ. ψιλοκομμένες, 200 γρ. στον τρίφτη)
200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά (ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μυρωδικά) αλάτι, πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά το μείγμα μας έτσι ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει στο τηγάνι, πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Στη συνέχεια σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και τους στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με γιαούρτι.