Υλικά
3 μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κρεμμύδια τριμμένα
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες τριμμένες
3/4 φλιτζ. αλεύρι περίπου, που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλιτζ. περίπου φρυγανιά τριμμένη
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη και δυόσμο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα σουρωτήρι, βάζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο (τουλάχιστον μιάμιση ώρα), να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Μπορούμε να τα πατήσουμε λίγο με ένα κουτάλι, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα λαχανικά με το μαϊντανό, προσθέτουμε αλεύρι και φρυγανιά, σε τέτοια ποσότητα, ώστε να γίνει ένα μίγμα όχι πολύ σφιχτό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να χρυσίσουν.