Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1/3 κούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
5 στήθη κοτόπουλου
1/2 κούπα λευκό κρασί
πιπέρι
3 κούπες μπεσαμέλ
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια.
Το ζεματάμε σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να μαραθεί.
Το στραγγίζουμε καλά και το πατάμε ελαφριά με τις παλάμες μας να φύγει η περίσσεια του νερού.
Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώστε να βουτυρωθεί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε ελαφρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα στήθη του κοτόπουλου.
Τα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε, τα σιγοβράζουμε να μισομαλακώσουν και τα αραδιάζουμε επάνω στο σπανάκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπεσαμέλ τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Την απλώνουμε σκεπάζοντας το φαγητό.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.