Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο
500 γρ. πένες
1 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι
2-3 φέτες μπέικον
3-4 μανιτάρια φρέσκα
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριών:
1 κ.γ. βούτυρο
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
3/4 φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
3/4 φλιτζανιού ανθότυρο
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια για τηγανιά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μετά το μπέικον, τα μανιτάρια και τέλος το κοτόπουλο.
Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ετοιμάζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για να βράσουν.
Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και αφήνουμε το ζουμί που έχει αφήσει στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο μετά το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος με το γάλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δέσει η σάλτσα.
Μόλις βράσουν οι πένες σερβίρουμε με τη σάλτσα τυριών και την τηγανιά.