Υλικά
500 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κύβους
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
2 πράσα σε ροδέλες
2 καρότα, σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια σέλινο,ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 φλιτζανάκι λάδι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζανάκι λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο.
Όταν μαραθούν ρίχνουμε το καρότο, το σέλινο ψιλοκομμένο και την πατάτα ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και 3 ποτήρια ζεματιστό νερό στο οποίο θα έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα, να βράζει.
Σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι ζεστό ρίχνουμε τους κύβους του κοτόπουλου και τους τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το λάδι του, το στραγγίζουμε, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για άλλα 30 λεπτά.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει.
Σερβίρεται αμέσως, με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι.