Υλικά
1 κόκορας χωριάτικος, κομμένος σε μερίδες
4 κ.σ. φυτίνη
1 κ.σ. γεμάτη κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1 1/2 κιλό τουρσί λάχανο
1 νεροπότηρο νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά φυτίνη ή ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κόκορα καλά, από όλες τις μεριέςνα πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι και το νερό και τον βράζουμε καλά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές φυτίνη, στραγγίζουμε πολύ καλά το τουρσί με το χέρι μας και το ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε το τουρσί ψιλοκομμένο, το κόκκινο γλυκό πιπέρι και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το τουρσί.
Προσθέτουμε το ρύζι.
Σε ένα ταψί 36 νούμερο ρίχνουμε τον κόκορα, από πάνω το τουρσί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200-220 βαθμούς για 45 λεπτά.