Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
2-3 κ.σ. λάδι για το σοτάρισμα
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
αλατοπίπερο
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα:
1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
1/2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. δενδρολίβανο
1/2 κ.γ. μαντζουράνα
1/2 κ.γ. θυμάρι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 δαφνόφυλλα
1 ξυλάκι κανέλα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις μερίδες κοτόπουλου, ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες ή και όλο το βράδυ.
Στο λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο, αφαιρώντας το από τη μαρινάδα του αλλά όχι στραγγισμένο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την μαρινάδα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και τον κύβο.
Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
Σερβίρουμε με πουρέ.