Υλικά
6-7 πατάτες σε φέτες
2 καρότα σε φέτες κατά μήκος
1 πιπεριά σε φέτες
παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο τυρί
Για τη σάλτσα
70 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα ολόκληρο ντοματάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κομμάτια σέλερι ψιλοκομμένο ή λίγο σέλινο
λίγο κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
ξερή ρίγανη και βασιλικός
Για τη μπεσαμέλ:
λάδι ή μαργαρίνη
αλεύρι
900 ml γάλα
μοσχοκάρυδο
1 αυγό
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και με σύρμα ενώνουμε το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει μια μάζα που να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το γάλα σε τμήματα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθεί.
Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το αυγό και τα μπαχαρικά.
Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σέλερι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον πελτέ, την κονσέρβα ντομάτας και νερό.
Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Στο τηγάνι τηγανίζουμε λίγο τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές.
Στη συνέχεια συναρμολογούμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη, βασιλικό και το τυρί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.