Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχάρι
1 κιλό μελιτζάνες μακρουλές
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια και τις κόβουμε κατά μήκος στα δυο και κάθε κομμάτι το κόβουμε πάλι στα δύο.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα.
Τις ξεπλένουμε καλά να φύγει η πικρίλα τους, τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις τηγανίζουμε με το μισό βούτυρο.
Αφού τις τηγανίσουμε, τις αραδιάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το υπόλοιπο βούτυρο.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια (μπουκιές) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν.
Αδειάζουμε το ψημένο κρέας με τη σάλτσα του στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες, αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και να μείνει με τη σάλτσα του.