Υλικά
3 πιπεριές σε διαφορετικά χρώματα (κόκκινη φλωρίνης, πράσινη και κίτρινη κ.λπ.)
1 συσκευασία έτοιμο στήθος κοτόπουλο ή μπούτι φιλέτο
2 κ.σ. πελτέ
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί (γίνεται και με λευκό)
2 φύλλα δάφνης
λίγη πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
πουρές
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά 7-10 λεπτά σε λίγο λαδάκι.
Όταν είναι έτοιμες, σχετικά μαλακές, τις αφαιρούμε με τρυπητό κουτάλι και τις βάζουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λαδάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές και το αφήνουμε να τσιγαριστεί αλατοπιπερώνοντάς το.
Όταν έχει πάρει χρώμα καλά ρίχνουμε μέσα και τις πιπεριές και φέρνουμε μερικές γύρες.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη, την πάπρικα και ζεστό νεράκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
Στο τέλος, όμως, πρέπει το φαΐ να έχει μείνει με πηχτή σάλτσα.
Αδειάζουμε σε πυρέξ.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ και απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο καλά.
Τρίβουμε παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180ο για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυράκι και να κάνει ελαφριά κρούστα.
Σερβίρουμε όταν είναι χλιαρό για να κοπεί όμορφα και να μη σκορπίσει.