Υλικά
1 κομμάτι φιλέτο μοσχαρίσιο γύρω στο 1 κιλό
300 γρ. κεφαλο-γραβιέρα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
100 ml κονιάκ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε λεπτά φετάκια.
Σχίζουμε κατά μήκος το φιλέτο και βάζουμε στη σχισμή το μίγμα με τις πιπεριές και τα φετάκια τυριού.
Ξαναδίνουμε στο φιλέτο το σχήμα του και δένουμε με σπάγκο.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το φιλέτο από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο.
Μεταφέρουμε το κρέας και το κρεμμύδι με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας.