Υλικά
Για τον κιμά:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
1/2 ματσάκι μαιντανό
400 γρ. ψίχα χωριάτικου ψωμιού (μουσκεμένη & καλά στιμμένη)
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση:
250 γρ. φέτα λιωμένη στο πιρούνι
1-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2-3 πιπεριές κέρατα κομμένες σε κύβους
λίγη ρίγανη
λαδόκολλα για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους κιμάδες, την ψίχα στιμμένη, το κρεμμύδι, τον μαιντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το αυγό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι & το πιπέρι.
Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενοποιηθούν σε μπάλα.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
Μέχρι να κρυώσει λίγο το μίγμα και να "στέκεται", ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ, τρίβουμε τη φέτα με το πιρούνι και προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ντομάτα και την πιπεριά κομμένες σε κύβους.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μας ως εξής:
Παίρνουμε ένα μεγάλο φύλλο χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), 50x50 και βάζουμε πάνω του μια ποσότητα κιμά ίση με τη χούφτα μας γεμάτη.
Πλάθουμε με το χέρι μας βρεγμένο, τον κιμά σαν ζύμη και τον ανοίγουμε σε μέγεθος ενός πιάτου της πάστας.
Βάζουμε στο κέντρο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί από τη μία άκρη στην άλλη, σχηματίζοντας ένα καλτσόνε.
Πατάμε λίγο με το χέρι από πάνω να κολλήσουν τα δύο μέρη, ανοίγουμε το χαρτί, ομορφαίνουμε με τα δάχτυλα τις άκρες και το μπιφτέκι είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.
Αν πρόκειται για κάρβουνα τα πράγματα είναι απλά.
Για την περίπτωση που θα ψήσουμε σε φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια ανα 4 σε ταψιά στρωμμένα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά σε γκριλ.