Υλικά
Για το ρολό:
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
2 αυγά
1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανό ψιλ/νο
1 ποτήρι κρ.κόκκινο κρασί
1 κουτάκι σόδα υγρή
1 ντομάτα ψιλ/νη η σάρκα της χωρίς τα σπόρια
γαλέτα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα
Για τη γέμιση:
6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες & ξεφλουδισμένες
1 πακέτο διάφορα λαχανικά
150 γρ. καφαλοτύρι κομμένο σε μπαστουνάκια
1/4 φλιτζ. λάδι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κιμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ζυμώνοντάς τη βρέχοντας τα χέρια μας.
Στην υγρή σόδα προσθέτοντας τη γαλέτα, τόση όσο γίνεται μαλακή και αφράτη η ζύμη.
Προσοχή γιατί έχει μεγάλη σημασία η ζύμη να ‘ναι αφράτη για να μη γίνει το ρολό μας πέτρα κατά το ψήσιμο.
Αφού ζυμώσουμε το κιμά αφήνουμε να ξεκουραστεί ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Έχουμε ψήσει τις πιπεριές και σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά στο λάδι και τ ‘αφήνουμε να κρυώσουν.
Πάνω στον πάγκο μας στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε 1/4 του κιμά, τόσο όσο να σκεπάσει μια φόρμα κέικ.
Πάνω στο κιμά στρώνουμε τις πιπεριές ανοιχτές ξεσποριασμένες και πάνω στις πιπεριές τα λαχανικά.
Στο κέντρο βάζουμε μπαστουνάκια τυριού.
Το άλλο 1/4 του κιμά το απλώνουμε στο πάτο μιας λαδωμένης φόρμας κέικ μακρόστενης και με προσοχή και με τη βοήθεια της λαδόκολλας αναποδογυρίζουμε από επάνω τη στρώση του κιμά με τη γέμιση.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και στρώνουμε το κιμά να κλείσει ομοιόμορφα γύρω-γύρω.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τον υπόλοιπο κιμά για άλλη μια φόρμα μακρόστενη του κέικ.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50-60 λεπτά δοκιμάζοντας με το γνωστό τρόπο της λάμας του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή.