Υλικά
500 γρ. χοιρινό κιμά
250 γρ. πράσα
3 αυγά φρέσκα
3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι κύμινο
λίγη πάπρικα
φρέσκο βούτυρο γάλακτος
1 ποτήρι νερό
το χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα δύο από τα αυγά, το μουσκεμένο και καλά στυμμένο ψωμί και τα μπαχαρικά.
Λαδώνουμε κατά προτίμηση ένα στρογγυλό βαθύ πυρεξάκι με διαμ 40 εκ. (για να παρακολουθούμε το ψήσιμο).
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετούμε όμορφα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε εδώ και εκεί κομματάκια βούτυρου και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
Ρίχνουμε το νερό (να μην τα καλύψει) και λίγο επιπλέον αλατάκι και ψήνουμε ακόμη για μία ώρα περίπου.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με το ένα αυγό, το χυμό λεμονιού και αρκετό από το ζουμάκι του φαγητού.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά το σκεύος με καπάκι ή αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο και σερβίρουμε.