Υλικά
1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
3 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 αυγό
λίγο δυόσμο
αλατοπίπερο
150 γρ. Φαρίνα αλεύρι
τυρί πικάντικο τριμμένο
λάδι
φρυγανιά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά όπως φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια μας.
Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
Προσθέτουμε το αυγό, αλατοπίπερο , ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε λίγο λίγο τη φαρίνα φτιάχνοντας μια ζύμη λίγο ρευστή.
Τέλος ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές τυρί τριμμένο ανακατεύουμε όλα μαζί.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε το μείγμα στρώνοντάς το με ένα κουτάλι.
Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια και τα βάζουμε μες στη ζύμη λαχανικών αραιά, πασπαλίζουμε ανάμεσα από τους κεφτέδες με αρκετό τυρί, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.