Υλικά
3-4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους
4-5 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 κύβο λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
φιλέτα πέρκας ή άλλο φιλέτο ψαριού, κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε όλα τα λαχανικά με το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, νεράκι περίπου ένα ποτήρι ή ζωμό αν έχουμε και ελάχιστο ελαιόλαδο για 30 περίπου λεπτά εκτός αν τα θέλουμε πιο μαλακά.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό αν θέλουμε να έχει ζουμάκι το φαγητό μας (ανάλογα με τα γούστα) και τοποθετούμε τα κομμένα φιλετάκια πάνω από το φαγητό.
Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα φιλετάκια και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και ελαιόλαδο.
Κουνάμε την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα μας ή η σούπα μας αναλόγως με το πόσο νερό ρίξαμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.