Υλικά
1 κοτόπουλο
4-5 πατάτες μέτριες
3 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
το χυμό από ένα λεμόνι
το χυμό από ένα πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζ. καφέ λάδι
Για τη γέμιση:
τυρί κίτρινο
τυρί φέτα
1 μικρή ντομάτα
1/2 πιπεριά
2 φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τυχόν πουπουλάκια και τριχούλες.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε μέσα και έξω το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα πιάτο και τα ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε στο κοτόπουλο και τα πιέζουμε να βάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε και το βάζουμε στη γάστρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τις βάζουμε γύρω από το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, πορτοκάλι, το κονιάκ και τα σκόρδα.
Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 1/2-2 ώρες, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος του κοτόπουλου.