Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
νερό 1200-1300ml
1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά γλυκό (σταρένιος κίτρινος)
1 φλιτζανάκι του καφέ τραχανά ξινό (λευκός)
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
1 κούπα φέτα τριμμένη ή και παραπάνω
1 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγα κρουτόν
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σ’ αυτό το αλεύρι μέχρι να μυρίσει ωραία.
Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Ρίχνουμε τον γλυκό και τον ξινό τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην φουσκώσει και χυθεί.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και το τυρί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με λίγα κρουτόν και μοσχοκάρυδο τριμμένο.