Υλικά
2 λίτρα νερό
1 κούπα λάδι
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 τσαμπάκι κουνουπίδι
ό,τι λαχανικό μας βρίσκεται (εκτός από πιπεριά )
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Για το αυγολέμονο:
χυμό από 2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε)
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα να πάρει βράση.
Κατόπιν προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά μας τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή και τα πολτοποιούμε.
Κατόπιν τα ξαναβάζουμε στη σούπα μας και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια αυγοκόβουμε και κλείνουμε το μάτι.
Η σουπίτσα μας είναι έτοιμη.