Υλικά
1/2 κιλό μπρόκολο
3 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε και το μπρόκολο.
Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε σκεπάζοντας την κατσαρόλα μέχρι να γίνει το μπρόκολο τρυφερό, 15 με 20 λεπτά.
Σε μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα και τη μεταφέρουμε σε μπολ.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι όπως το θέλουμε.
Την αφήνουμε να ηρεμήσει και τη σερβίρουμε σε μερίδες που έχουμε γαρνίρει με μαϊντανό.