Υλικά
1 κουνουπίδι 1 κιλό περίπου
1 μεγάλο πράσο χοντροκομμένο
1 μάτσο σέλινο
2-3 πατάτες μέτριες (προαιρετικά)
2-3 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 φλιτζ. λάδι
1 λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι από τα κοτσανάκια και πετάμε τη γούλα (κορμό).
Σοτάρουμε το πράσο και το σέλινο με το λάδι και όταν μαραθούν ρίχνουμε τις πατάτες, τη ντομάτα, τον πελτέ και τα ψήνουμε 5-10 λεπτά.
Μετά βάζουμε το κουνουπίδι με τα κοτσανάκια προς τα κάτω για να ψηθούν.
Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό να είναι λίγο πιο κάτω από τα υλικά, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10- 15 λεπτά περίπου.
Όταν τα κοτσανάκια μαλακώσουν είναι ψημένο, του βάζουμε το λεμόνι να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε.