Υλικά
100 γρ. Parmigiano Reggiano, συν έξτρα για το σερβίρισμα
400 γρ. λιγκουίνι
25 γρ. βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κ.γ. ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και μαύρο πιπέρι
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Τρίβεις στο λεπτό τρίφτη το Parmigiano Reggiano και το αφήνεις στην άκρη.
Μαγειρεύεις τα λιγκουίνι, ιδανικά al dente.
Λιώνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμυδάκι για περίπου 2'.
Προσθέτεις το κρασί στο τηγάνι και ανακατεύεις για ακόμη 2', βάζοντας σε αυτό και 3 κ.γ. από το νερό που είχαν βράσει τα λιγκουίνι.
Ρίχνεις στο τηγάνι το Parmigiano Reggiano και ανακατεύεις ελαφρώς προκειμένου να δημιουργηθεί η σάλτσα.
Μοιράζεις σε πιάτα τα λιγκουίνι, με τη σάλτσα από πάνω.
Προσθέτεις έξτρα φύλλα παρμεζάνας και φύλλα βασιλικού και σερβίρεις.