Υλικά
20 κολοκυθοανθοί
λίγο ελαιόλαδο
2-3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο ρεντέ
1 φλ. τσ. ρύζι νυχάκι (ή οτι άλλο έχετε)
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1-2 κολοκυθάκια τριμμένα
3-4 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ζεστό νερό
δυόσμο
μαϊντανό
άνιθο
αλάτι
πιπέρι
προαιρετικά και 1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τους ανθούς βγάζοντας τους στήμονες προσεχτικά από μέσα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες με το καρότο και τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Βρέχουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και μέχρι να στεγνώσει βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι (που να χωράει όλα τα υλικά), ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ώσπου να ροδίσουν ελάχιστα.
Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά (για να μην κολλήσει) για λιγότερο από ένα λεπτό και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε έτοιμο με δύο ποτήρια νερό.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 3 ποτήρια νερό, σταδιακά.
Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά περίπου 12-15 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά με ελάχιστο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας). Δεν θέλουμε το ρύζι να ψηθεί τελείως.
Αφού το αποσύρουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο βούτυρο και αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις).
Ανοίγουμε προσεχτικά τους ανθούς και βάζουμε μέσα λίγο λίγο το μείγμα (να έχει μείνει σαλτσούλα στο μείγμα) και αφού τους κλείσουμε προσεχτικά τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.