Υλικά
1 κιλό πράσο
1 σελινόριζα μεγαλούτσικη
1 μικρό ματσάκι φύλλα σέλινου
καρότο κομμένο σε ροδέλες
χυμό από 2 λεμόνια
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
αλάτι
1 αυγό
1 κ.γ. αλεύρι ή κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το πράσο σε κομμάτια και τα ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το χυμό μισού λεμονιού και τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε καλά τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Πλένουμε τα φύλλα του σέλινου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το πράσο, τη σελινόριζα, τα φύλλα σέλινου, το καρότο, αλατοπίπερο, το χυμό ενός λεμονιού και το λάδι.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Όταν ψηθεί το φαγητό, χτυπάμε το αυγό με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το αλεύρι.
Προσθέτουμε σ’ αυτό λίγο απ’ το χυμό του φαγητού, ανακατεύουμε ξανά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Κουνάμε την κατσαρόλα για λίγο και κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.