Υλικά
10 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες πλυμένες και σκουπισμένες
10 λιαστές ντομάτες
1 κιλό μανιτάρια
1/4 της κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλ/μένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες ντομάτα φρέσκια ή 1 κονκασέ
βασιλικό ή ρίγανη
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ τα μανιτάρια αλειμμένα με λάδι και τις πιπεριές, τις γυρίζουμε ενδιάμεσα.
Τις πιπεριές τις κλείνουμε σε νάυλον σακούλα και τις αφήνουμε εκεί να κρυώσουν, οπότε και θα βγαίνει εύκολα η φλούδα τους.
Τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα σπόρια.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτες, ζάχαρη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Σε ταψί βάζουμε λαδάκι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τις λιαστέςντομάτες σε στρώσεις.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα.
Σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.