Υλικά
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλα κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
ρίγανη ή θρούμπι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μερίδες του κρέατος σε λεκάνη.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.
Κόβουμε τη λαδόκολλα σε κομματάκια υπολογίζοντας ότι κάθε κομμάτι θα πρέπει να φτάνει να τυλιχτεί κάθε μερίδα δύο φορές.
Τοποθετούμε μια-μια τις μερίδες το κρέας πάνω στη λαδόκολλα, βάζουμε ροδελίτσες ντομάτας και πιπεριάς πάνω από κάθε μερίδα, ένα κομμάτι κεφαλοτύρι την πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θρούμπι και την τυλίγουμε.
Διπλώνουμε τις άκρες της λαδόκολλας για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Αραδιάζουμε τις μερίδες σε ένα ταψί, προσέχοντας το τυρί να είναι από πάνω ώστε όταν λιώσει κατά το ψήσιμο να απλωθεί πάνω στο κρέας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.