Υλικά
500 γρ. χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό
2 φλιτζάνια γιαούρτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες περασμένες από τον ρεντέ
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
1 πρέζα κανέλα
2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και 1/2 ποτήρι νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, χωρίς να τα κρυώσουμε σε παγωμένο νερό και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το τυρί.
Σερβίρουμε ζεστά, περιχυμένα με τη σάλτσα κρεμμυδιών.