Υλικά
1 κιλό κολοκύθακια
300 γρ. τυρί (πατημένο με το πιρούνι)
250 γρ. φυτίνη
1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
5 αυγά
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα βάζουμε σε μία λεκάνη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες περίπου (να φύγει το νερό).
Παίρνουμε τα κολοκύθια με το χέρι τα πιέζουμε να φύγουν τα νερά, τα βάζουμε σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το τυρί, τη μισή φυτίνη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού), 1 ποτήρι του κρασιού νερό και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακιά.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε τη ζύμη μας, χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη φυτίνη λιωμένη.