Κρεμμυδοκουλούρα
Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδοκουλούρα.
Υλικά
500 γρ. φύλλα χωριάτικα (8-10 φύλλα)
1/2 φλιτζάνι λάδι για τη γέμιση και
1/2 φλιτζάνι λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση:
700 γρ. άσπρα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα (νεροκρέμμυδα)
250 γρ. φέτα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
Εκτέλεση
Βράζουμε για 5 λεπτά τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και μετά τα γιαχνίζουμε με λάδι, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα που λαδώνουμε καθένα χωριστά, και βάζουμε τη γέμιση και από επάνω βάζουμε τα άλλα μισά φύλλα που λαδώνουμε ένα ένα.
Χαράζουμε σε κομμάτια και τη φουρνίζουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
Επίσης...
Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.
Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.
Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.
Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.
Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!
Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.