ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κρεμμυδοκουλούρα
Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδοκουλούρα.
Υλικά
500 γρ. φύλλα χωριάτικα (8-10 φύλλα)
1/2 φλιτζάνι λάδι για τη γέμιση και
1/2 φλιτζάνι λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση:
700 γρ. άσπρα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα (νεροκρέμμυδα)
250 γρ. φέτα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
Εκτέλεση
Βράζουμε για 5 λεπτά τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και μετά τα γιαχνίζουμε με λάδι, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα που λαδώνουμε καθένα χωριστά, και βάζουμε τη γέμιση και από επάνω βάζουμε τα άλλα μισά φύλλα που λαδώνουμε ένα ένα.
Χαράζουμε σε κομμάτια και τη φουρνίζουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
Επίσης...
Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.
Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.
Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.