Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λίγο μαϊντανό
2 μικρά αυγά
3-4 κ.σ. γάλα
λίγο ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
3-4 κ.σ. λάδι
2 μικρά κρεμμύδια τριμμένα
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Για το κριθαράκι:
4 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ κριθαράκι
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
200 γρ. τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να "ξεκουραστεί" μισή ώρα.
Αφήνουμε τα λάδι να κάψει αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αλλά προσοχή να μην καούν.
Μόλις τα βγάλουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε κάπου ζεστά.
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και 2 κ.σ. βούτυρο, αν θέλουμε.
Μόλις πάρει βράση βάζουμε το κριθαράκι και 4 ποτήρια νερό.
Όταν τραβήξει το νερό δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη.
Μόλις βράσει αλλά να έχει σάλτσα αρκετή απομακρύνουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη φέτα και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.