Υλικά
700 γρ. κρέας μοσχαρίσιο ή ό,τι κρέας μας αρέσει, ακόμη και λουκάνικα (όχι χωριάτικα), ακόμη και συνδυασμό κρεάτων, κομμένα σε κομμάτια
πατάτες γύρω στις 10 μέτριες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
3-4 καρότα
1-2 κρεμμύδια
κουνουπίδι
80-100 γρ. βιτάμ για το τσιγάρισμα
1 κύβο βοδινό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι καλά τα κομματάκια κρέατος στο βούτυρο.
Μετά από λίγο ρίχνουμε και το κρεμμύδι.
Τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζουμε το τηγάνι μας με νερό για να πάρει τη γεύση από το κρέας και κατόπιν το αδειάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας, το νερό να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε τον μισό κύβο και βράζουμε γύρω στη μισή ώρα να μαλακώσει το κρέας.
Όταν μαλακώσει, ρίχνουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, το κουνουπίδι και τον υπόλοιπο κύβο.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό, να είναι σχεδόν μέχρι τη μέση, δεν θέλουμε να γίνει σούπα.
Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί κι άλλο προσθέτουμε.
Ελέγχουμε και το αλατοπίπερο και προσθέτουμε κατά βούληση.
Όταν μαλακώσουν και τα λαχανικά είναι έτοιμο.