Υλικά
2 κιλά μοσχάρι ή βοδινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1/2 κιλό μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
3-4 ντομάτες σφιχτές κομμένες στα τέσσερα
3-4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
3-4 κομμάτια σέλινο χοντροκομμένο
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
1/2 λίτρο μπίρα
αλάτι
10 κόκκους πιπέρι
μπολικη ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας, κόβοντας τα σε ισομεγέθη κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μεγάλο δοχείο, ώστε να μπορούμε να τα ανακατέψουμε με άνεση, ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη, αλάτι, τους κόκκους πιπεριού ολόκληρους και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε με τα χέρια να καλύψουν τα μπαχαρικά όλα τα υλικά.
Παίρνουμε τη γάστρα και ρίχνουμε μέσα τα καρυκευμένα υλικά μας, τελειώνοντας με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και περιχύνοντας με τη μπίρα.
Σκεπάζουμε τη γάστρα πρώτα με αλουμινόχαρτο και κλείνουμε από πάνω με το καπάκι.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε (χωρίς να ανοίξουμε καθόλου) για 3 ώρες.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και φρέσκο ψωμί για βούτημα στο ζουμάκι.