Υλικά
1 κιλό μπάμιες
4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
ξίδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπάμιες.
Τις πλένουμε με άφθονο νερό, τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με ξίδι.
Τις αφήνουμε για 1/2 με 1 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψουμε.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο με την ζάχαρη (1/2 κ.γ.) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.