Υλικά
Για τη βάση της πίτσας:
500 γρ. σκληρό αλεύρι
½ φακελάκι ξερή μαγιά
300 ml νερό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τη σάλτσα:
αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 μάτσο φρέσκο βασιλικό
400 γρ. ντομάτα σε κονσέρβα
ρίγανη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 κεφάλια μοτσαρέλας, σε κομμάτια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό, ανακατέψτε, αλατίστε και ζυμώστε για 7-8 λεπτά στο χέρι ή στο μίξερ (σε χαμηλή ταχύτητα).
Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλείψτε τη με ελαιόλαδο, βάλτε τη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1½ ώρα τουλάχιστον.
Χωρίστε μετά τη ζύμη σε 4 μέρη. Ζυμώστε το καθένα ξεχωριστά και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά ακόμα.
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο 15-20 εκατοστά και αλείψτε την επιφάνεια κάθε φύλλου με ελαιόλαδο. Τηγανήστε το καθένα για 30'' ανά πλευρά και βγάλτε το από τη φωτιά.
Όταν οι ζύμες ψηθούν, αλείψτε την κάθε μία με μία κ.σ. σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια προσθέστε τη μοτσαρέλα, τα φύλλα βασιλικού και τη ρίγανη, αφού τρίψετε το σκόρδο και προσθέστε αλατοπίπερο.
Επιστρέψτε τη ζύμη στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.