Υλικά
830 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ελαιόλαδο
4 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
4 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος (το τρυφερό)
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό
1 κουτί σόδα (αναψυκτικό)
1 κουτί πορτοκάλι (αναψυκτικό)
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ κόβουμε όλα τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τις ελιές.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα 2 αναψυκτικά και αφού δημιουργήσουμε ένα μείγμα ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι.
Αδειάζουμε σε μεγάλο πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά, το μείγμα και πασπαλίζουμε μεσουσάμι αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.