Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
4 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια
6 μεγάλα καρότα, σε χοντρές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
2 ντομάτες χοντροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ κούπας τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, μπόλικο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με το σκόρδο να ροδοκοκκινίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Τότε ρίχνουμε τα καρότα, τη τομάτα και τις πατάτες.
Αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι που του πάει πολύ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα μας.