Υλικά
Για το φύλλο:
1/2 πακέτο μαργαρίνη λιωμένη
650 γρ. αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κοφτό κουταλάκι ξίδι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ. κρέας χοιρινό σε πολύ μικρά κομματάκια
500 γρ. λάχανο τουρσί ή και φρέσκο
1-2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, το λάδι, το ξίδι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας και ζυμώνουμε 5-10 λεπτά να γίνει απαλή ζύμη και να μην κολλάει.
Εάν κολλάει ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να "ξεκουραστεί".
Στη συνέχεια, πλένουμε με κρύο νερό το λάχανο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το κρέας και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε και το λάχανο για άλλα 15 λεπτά επιπλέον.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο.
Ανοίγουμε το φύλλο όσο μπορούμε περισσότερο και το αλείφουμε με βούτυρο που έχουμε ήδη λιώσει.
Χαράζουμε έναν κύκλο στη μέση με το μαχαίρι, έπειτα κάνουμε έναν μεγαλύτερο και γύρω- γύρω το χαράσσουμε σε κομμάτια (θα είναι κάπως σαν ήλιος με τις ακτίνες του).
Παίρνουμε τα κομμάτια ένα- ένα και τα τοποθετούμε στον μικρό κύκλο ανάποδα (οι αλειμμένες επιφάνειες από κάτω).
Μαζεύουμε τον μεγάλο κύκλο (όλη τη ζύμη δηλαδή) και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου τελειώσουμε με την επόμενη ζύμη.
Αλείφουμε ένα ταψί κουζίνας (να είναι λιγάκι βαθύ), παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το ανοίγουμε μέχρι να βγει από το ταψί.
Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση, ρίχνοντας ελάχιστο ζουμάκι.
Κλείνουμε με το άλλο φύλλο, εφόσον το έχουμε ανοίξει λίγο περισσότερο, έτσι ώστε να σουρώνει όταν το τοποθετήσουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο από το λιωμένο βούτυρο που μας έχει απομείνει.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.