Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. μουστάρδα (σκόνη)
120 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό
230 ml γάλα
55 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
2 πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
3-4 φέτες καπνιστό ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
1/4 φλιτζ. τυρί κίτρινο (τριμμένο)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη μουστάρδα και το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλά μας.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και συνεχίζουμε (σε πιο χαμηλή ταχύτητα) για άλλα 2 λεπτά.
Στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή φόρμα και αδειάζουμε τη ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.