Υλικά
1 κούπα γάλα
1 κ.γ. ξίδι
3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένη στα δάχτυλα
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 της κούπας ζάχαρη (40 γρ.)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
λίγο λάδι για να λαδώσουμε τις θήκες
λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μέσα στο γάλα, το ξίδι.
Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αλεύρια μας.
Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούνε τα υλικά μας.
Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας λαδώνουμε τις θήκες από το σκεύος για τα μαφινάκια.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα σε κάθε θήκη του muffin.
Προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας.
Συμπληρώνουμε με ακόμα ένα κουταλάκι από το μείγμα από πάνω για να σκεπάσουμε την φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.