Υλικά
750 γρ. κιμά
3 μικρές φρυγανιές
2 μέτρια κρεμμύδια
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι καφέ λάδι και λάδι για τηγάνισμα
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
λίγο σκόρδο
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε για 10 λεπτά τις φρυγανιές.
Περνάμε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη.
Ζυμώνουμε τον κιμά με τις φρυγανιές, τα κρεμμύδια, το λάδι, το αυγό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε για μια ώρα το μίγμα και πλάθουμε κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε.
Σε άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα.
Στο βούτυρο ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και όταν πια είναι χλιαρό, ανακατεύουμε με το γιαούρτι, αλάτι και ελάχιστο σκόρδο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους κεφτέδες.