Υλικά
500 γρ. αχιβάδα ψιλή (ζυμαρικό ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι κόκκινο ή πάπρικα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. μυζήθρα πικάντικη και σκληρή, τριμμένη στον τρίφτη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αχιβαδάκια ή άλλο κοντό ζυμαρικό σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
Διαλύουμε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνουμε στα ζυμαρικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ζεσταίνουμε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι.