Υλικά
1 κιλό κρέας πρόβειο (μπούτι ή πλευρά) ή μοσχαρίσιο
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
1 κ.σ. (κοφτή) ντοματοπελτέ
1 κ.σ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα.
Κρατάμε λίγο από αυτόν τον ζωμό, δυο νεροπότηρα, περίπου.
Σοτάρουμε ελαφρά το λάχανο με βούτυρο και ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα πιπέρια και τον ντοματοπελτέ.
Τοποθετούμε το βρασμένο κρέας πάνω στο λάχανο και ρίχνουμε ένα ποτήρι από τον ζωμό στον οποίο έβρασε.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα το φαγητό μας, ελέγχοντας κάθε τόσο αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον ζωμό.