Υλικά
Για τη ζύµη:
1 κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι λάδι
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
3 αυγά
αλάτι
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
νερό χλιαρό
νισεστέ ή αλεύρι, για το άνοιγμα του φύλλου
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο με 4-5 φλιτζάνια νερό και το ανάλογο αλάτι.
Ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Κρατάμε 3 φλιτζάνια από το ζωμό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε λίγο νερό και, όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον τραχανά.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη φέτα και το κοτόπουλο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο εκτός του νερού.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε χλιαρό νερό λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε σε 4 μπάλες και τις ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με νισεστέ.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε μέσα 2 φύλλα λαδωμένα.
Βάζουμε τη γέμιση, διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα καλά λαδωμένα.
Χαράζουμε ελαφρά. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το ζωμό του κοτόπουλου.
Περιχύνουμε την πίτα, την κουνάμε λίγο να εισχωρήσει ο ζωμός παντού και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Όταν ροδίσει η επιφάνεια της πίτας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη.