Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες λεπτές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές τις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τις φέτες σκόρδου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και δυναμώνουμε την εστία για λίγο.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τα μυρωδικά, το αλάτι, το ελαιόλαδο μαζί με τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και τις λιαστές ντομάτες.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.