Follow us

Φιλέτα Μπακαλιάρου με Μουστάρδα

Η συνταγή για φιλέτα μπακαλιάρου με μουστάρδα.

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Υλικά

8 φιλέτα μπακαλάριου

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ

1 κ.σ. κάππαρη

2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια του μπακαλιάρου.

Σκεπάζουμε μέχρι τη μέση το τηγάνι με νερό και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση.

Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.

Στο ζουμί από το ψάρι που έχει μείνει στο τηγάνι,ρίχνουμε 2 φλιτζάνια λευκό κρασί, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.

Τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.