Υλικά
3 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
2 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη
1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
3 κ.σ. σταφίδες
3 κ.σ. κουκουνάρι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ζεσταίνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε λάδι.
Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει και αποκτήσει διάφανο χρώμα.
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό ή ζωμό.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.