Υλικά
25 κολοκυθοανθοί
3/4 κούπας ρύζι τύπου Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
από 1/4 κούπας μαϊντανό, δυόσμο και άνηθο
1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι με τη ντομάτα, το κρεμμύδι, άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
Στρώνουμε στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε (αυτό βοηθά να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα στο φαγητό μας).
Κόβουμε το κοτσάνι από τα λουλούδια, αφαιρούμε τα εξωτερικά και τον κίτρινο στύλο εσωτερικά.
Γεμίζουμε με το μίγμα του ρυζιού, μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους.
Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε νερό, μέχρι να καλύπτει τα τοιχώματα του πιάτου.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25- 30 λεπτά περίπου να μείνει με το λαδάκι του.